31
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4-6
Składniki
- Purée z pieczonej kukurydzy:
- 375 g kukurydzy cukrowej, świeżej lub rozmrożonej
- 1 marchewka, obrana i pokrojona na kawałki
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 300 ml wywaru drobiowego, gorącego
- 2 łyżki stołowe miodu
- 1/2 łyżeczki Oregano w torebce
- 1/2 łyżeczki Sól morska
- Sos śliwkowy:
- 1 mała czarna śliwka, drylowana
- 1/2 jabłka bez gniazda nasiennego
- 50 ml soku z granatu
- 1/2 łyżeczki Oregano w torebce
- 1/4 łyżeczki Kminek mielony w torebce
- Sałatka farro:
- 75 g ziarna faro, surowego
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżka stołowa miodu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
- 1/2 łyżeczki Chili w torebce
- 1/2 łyżeczki Sól morska
- 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej
- 75 g queso fresco lub sera feta
- 2 cebule dymki, cienkie plasterki
- 1 łyżka Natka pietruszki w torebce
- Pikantne krewetki:
- 2 łyżki stołowe cukru
- 1 łyżeczka Kamis Czosnek granulowany w torebce
- 1 łyżeczka Oregano w torebce
- 1 1/2 Chili w torebce
- 1/2 łyżeczki Sól morska
- 450 g krewetek królewskich, obranych i wypatroszonych
- 1 łyżka oliwy z oliwek
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce