Tradycyjny barszcz czerwony to kultowa polska potrwa, bez której nie może się obyć żadna wigilijna kolacja. W naszej recepturze obok buraków i zakwasu pojawiają się również aromatyczne grzyby i jabłka. Dzięki tym subtelnym akcentom Twój wigilijny barszcz czerwony zyska prawd...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
15MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 15 g suszonych grzybów
- 500 g czerwonych buraków
- 2 litr wody
- 1 pietruszka
- 1/4 selera
- 1 marchew
- 1 cebula
- 2 jabłka
- 3 Liście laurowe w torebce
- 5 ziaren Ziele angielskie w torebce
- 500 ml zakwasu z buraków
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżeczki Majeranek w słoiczku
- 3/4 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
- Sól morska, do smaku
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce