Barszcz czerwony to klasyka polskiej kuchni, która idealnie sprawdza się na każdą okazję. Sprawdzony przepis na barszcz czerwony pozwoli Ci uzyskać pełen, głęboki smak, który oczaruje Twoich bliskich. Zupa będzie doskonałym wyborem na świąteczny stół lub codzienny obiad – ar...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
15MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 15 g suszonych grzybów
- 500 g czerwonych buraków
- 2 litr wody
- 1 pietruszka
- 1/4 selera
- 1 marchew
- 1 cebula
- 2 jabłka
- 3 Liście laurowe w torebce
- 5 ziaren Ziele angielskie w torebce
- 500 ml zakwasu z buraków
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżeczki Majeranek w słoiczku
- 3/4 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
- Sól morska, do smaku
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce