Sól morska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej i warzonej. Lepiej smakuje, a jej gruboziarnista struktura nadaje również ciekawy i apetyczny wygląd potrawom. Sól morska jest zdrowsza niż pozostałe rodzaje...
Sól morska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej i warzonej. Lepiej smakuje, a jej gruboziarnista struktura nadaje również ciekawy i apetyczny wygląd potrawom. Sól morska jest zdrowsza niż pozostałe rodzaje soli, gdyż jest pozyskiwana naturalną drogą poprzez odparowanie soli morskiej. Zawiera mikroelementy takie, jak: sód, chlor, wapń, potas, fosfor, magnez, mangan, cynk, żelazo, selen, miedź, siarka, krzem, czy jod, a dodatkowo wzbogacona jest jodanem potasu. Zawiera również mniej, niż sól kuchenna, chlorku sodu, który spożywany w nadmiarze szkodliwie wpływa na zdrowie.
Sól Morska może być stosowana do różnego rodzaju potraw, według uznania.
Więcej
Mniej