45MIN
Czas przygotowania
20MIN
Czas gotowania
18
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- Mieszanka przypraw:
- 1 łyżeczka Curry w torebce
- 1/2 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
- 1/2 łyżeczki Sól morska
- 1/4 łyżeczki Chili w torebce
- 1/4 łyżeczki Imbir mielony
- Szaszłyki z marynowanym mięsem wołowym:
- 2 pokrojone pomidory śliwkowe
- 50 g pokrojonej zielonej papai
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 450 g pokrojonego w kostkę steku wołowego
- Sos pomidorowo-cebulowy:
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1 posiekana cebulka
- 4 pokrojone pomidory śliwkowe
- 125 ml wody
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki pasty z tamaryndowca
- 1 łyżka miodu
- 1/4 łyżeczki Sól morska
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce