Tanzańskie szaszłyki BBQ z sosem pomidorowo-cebulowym

45MIN
Czas przygotowania
20MIN
Czas gotowania
18
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • Mieszanka przypraw:
  • 1 łyżeczka Curry w torebce
  • 1/2 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
  • 1/2 łyżeczki Sól morska
  • 1/4 łyżeczki Chili w torebce
  • 1/4 łyżeczki Imbir mielony
  • Szaszłyki z marynowanym mięsem wołowym:
  • 2 pokrojone pomidory śliwkowe
  • 50 g pokrojonej zielonej papai
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 450 g pokrojonego w kostkę steku wołowego
  • Sos pomidorowo-cebulowy:
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 posiekana cebulka
  • 4 pokrojone pomidory śliwkowe
  • 125 ml wody
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki pasty z tamaryndowca
  • 1 łyżka miodu
  • 1/4 łyżeczki Sól morska

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy