30MIN
Czas przygotowania
20MIN
Czas gotowania
17
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- 125 g sera ricotta
- 4 łyżki sosu Skhug
- 2 łyżeczki Kolendra w torebce
- 1 łyżeczka Kminek mielony w torebce
- 1/2 łyżeczki rozgniecionych nasion Kminek cały
- 1/2 łyżeczki grubo zmielonego Pieprz czarny ziarnisty w torebce
- 1/2 łyżeczki nasion kopru, utartych w moździerzu
- 150 g obranej i pokrojonej dyni piżmowej
- 225 g mielonej jagnięciny lub wołowiny
- 1 bakłażan, pokrojony w kostkę
- 1 czerwona cebula, pokrojona w kostkę
- 400 g ciecierzycy z puszki, osuszonej i opłukanej
- 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 50 g liści świeżego szpinaku (baby spinach)
- 1 cytryna, wyciśnięta
- 1/4 ogórka, pokrojonego w kostkę
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce