Kminek cały

Przyprawą są owoce kminku zwyczajnego, rośliny powszechnie uprawianej w klimacie umiarkowanym. Kminek nadaje potrawom specyficzny, cierpko-korzenny smak. Wzmaga też apetyt, pobudza procesy trawienne.

Szczególnie polecany jest do potraw o wyższej...

Przyprawą są owoce kminku zwyczajnego, rośliny powszechnie uprawianej w klimacie umiarkowanym. Kminek nadaje potrawom specyficzny, cierpko-korzenny smak. Wzmaga też apetyt, pobudza procesy trawienne.

Szczególnie polecany jest do potraw o wyższej zawartości tłuszczu. Dodawany jest do mięs, takich jak: wieprzowina, baranina, niektóre gatunki drobiu oraz do potraw z kapusty, fasoli i ziemniaków. Kminkiem przyprawia się sosy, zupy, wędliny oraz sery. Służy również do aromatyzowania chleba i innych wyrobów piekarniczych.

Dowiedz się
więcej o... KMINKU

Więcej Mniej

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

KOD UPC (Sztuka)

5900084012010

Powiązane przepisy