15
LICZBA SKŁADNIKÓW
Składniki
- Olej roślinny do smażenia
- 8 plasterków boczku
- 1 puszka (425 g) białej kukurydzy znixtamalizowanej (ang. hominy), odcedzonej, dobrze opłukanej i osuszonej
- 1/2 szklanki ostrej galaretki paprykowej
- 2 łyżki Ocet z polskich jabłek
- 1 i 1/2 łyżeczki Tymianek w torebce
- 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
- 3/4 szklanki mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka Sól morska
- 1/3 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
- 1/4 szklanki cebuli dymki pokrojonej na cienkie plasterki
- 2 jajka, dobrze ubite
- 2/3 szklanki mleka
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce