Ocet z polskich jabłek

Ocet Jabłkowy jest produktem całkowicie naturalnym, który powstaje z najlepszych polskich owoców. Zawiera wartościowe składniki: witaminy, makro- i mikroelementy (potas, fosfor, magnez). Kamis oferuje ocet jabłkowy z naturalnej fermentacji, o...

Ocet Jabłkowy jest produktem całkowicie naturalnym, który powstaje z najlepszych polskich owoców. Zawiera wartościowe składniki: witaminy, makro- i mikroelementy (potas, fosfor, magnez). Kamis oferuje ocet jabłkowy z naturalnej fermentacji, o stężeniu 6 procent, który powinno się stosować rozcieńczony z wodą w proporcji 1:1, dzięki czemu jest on bardzo wydajny. Tak przygotowany ocet jest przyjazny dla organizmu człowieka, a jednocześnie odpowiedni do nadania właściwego smaku przyrządzanym potrawom. Produkt odpowiedni dla wegan. 

 
Więcej Mniej

Wskazówki dotyczące użytkowania

Ocet jabłkowy ma niezwykle szerokie zastosowanie. W kuchni jest doskonałym dodatkiem do sałatek i surówek, podkreślającym smak warzyw. Może być również stosowany jako składnik rozmaitych dressingów oraz jako ciekawy dodatek do zup, szczególnie tych warzywnych, dodając lekkiej nuty kwasowości. Produkt odpowiedni dla wegan. 
Oprócz tego, ocet jabłkowy doskonale sprawdza się w marynowaniu mięs - zwłaszcza drobiu i białych ryb. 

 

Warto pamiętać, że ocet jabłkowy może złagodzić zbyt ostry smak potraw, zwłaszcza gdy dodamy zbyt dużo chili. Dlatego warto mieć go zawsze pod ręką w kuchni, by móc wykorzystać go w różnorodny sposób i podkreślić smak ulubionych potraw.

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

vegan-logo

KOD UPC (Sztuka)

5900084198905

Powiązane przepisy