Wskazówki dotyczące użytkowania
Ocet jabłkowy ma niezwykle szerokie zastosowanie. W kuchni jest doskonałym dodatkiem do sałatek i surówek, podkreślającym smak warzyw. Może być również stosowany jako składnik rozmaitych dressingów oraz jako ciekawy dodatek do zup, szczególnie tych warzywnych, dodając lekkiej nuty kwasowości. Produkt odpowiedni dla wegan.
Oprócz tego, ocet jabłkowy doskonale sprawdza się w marynowaniu mięs - zwłaszcza drobiu i białych ryb.
Warto pamiętać, że ocet jabłkowy może złagodzić zbyt ostry smak potraw, zwłaszcza gdy dodamy zbyt dużo chili. Dlatego warto mieć go zawsze pod ręką w kuchni, by móc wykorzystać go w różnorodny sposób i podkreślić smak ulubionych potraw.
Informacje żywieniowe
Więcej informacji wkrótce
Składniki
KOD UPC (Sztuka)
5900084198905