30MIN
Czas przygotowania
45MIN
Czas gotowania
23
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 8
Składniki
- Naleśniki
- 2/3 szklanki mąki
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej
- 1/2 łyżeczki Sól morska
- 1 1/2 szklanki ciepłej wody
- 1/2 łyżeczki oleju sezamowego lub dowolnego oleju roślinnego
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 4 jajka
- Fajita z papryczką hatch
- 3 łyżki soku z limonki
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżka płynnego miodu
- 2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
- 1 łyżeczka Sól morska
- 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
- 500 g steków bavette (oczyszczonego z nadmiaru tłuszczu)
- 1 średniej wielkości cebula pokrojona w plasterki
- 1 średniej wielkości papryczka hatch pokrojona w plasterki (lub innej ostrej papryczki)
- 1 puszka pieczonych krojonych pomidorów (nieodcedzonych)
- 2 łyżeczki Chili w torebce
- 1 łyżeczka Kmin rzymski mielony
- 1 szklanka startego sera Monterey Jack (lub cheddar)
- 1 średniej wielkości dojrzałe awokado (obrane, bez pestki i pokrojone w plastry)
- 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
- pokrojona w łódeczki limonka do podania
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce