20MIN
Czas przygotowania
1GODZ. 15MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 5
Składniki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 szklanki świeżych boczniaków (porozrywanych na paski)
- 1 1/2 szklanki drobno posiekanego pora (biała i zielona część) lub 1 szklanka posiekanej w cienkie plastry cebuli dymki
- 4 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterki
- 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
- 2 litr bulionu warzywnego
- 2 łyżki Pieprz czarny ziarnisty w torebce
- 1 łyżka posiekanej szałwii
- 1 łyżeczka Sól morska
- 1 łyżeczka Tymianek w torebce
- 1 łyżka soku z cytryny
- 5 łyżeczki oleju z awokado
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce