Spróbuj pysznej, orzeźwiającej zupy w hiszpańskim stylu! Gazpacho to idealny przepis na letni obiad lub kolację. Zrób je szybko i łatwo, a następnie schłodź w lodówce przez kilka godzin. Podaj z chrupiącymi grzankami i pokrojonymi warzywami dla jeszcze lepszego smaku.
1GODZ. 25MIN
Czas przygotowania
13
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 600 g dojrzałych pomidorów
- 1 ogórek długi, obrany i pozbawiony nasion
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 duża zielona papryka
- 1 średnia czerwona cebula
- 3 kromki chleba pszennego
- 70 ml oliwy z oliwek
- 500 ml zimnej wody
- 4-5 łyżek stołowych Ocet winny z czerwonego wina
- 1 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
- 2 łyżeczki Kmin rzymski mielony
- 2 łyżeczki Papryka wędzona
- Sól i pieprz do smaku
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce