Wieprzowina po chińsku z makaronem i warzywami to sycący obiad pełen azjatyckich smaków i aromatów. Podstawą dania są pieczone polędwiczki wieprzowe zamarynowane wcześniej w oleju sezamowym, miodzie, sosie sojowym i chińskich ziołach. Tak przyrządzonej wieprzow...
Czytaj więcej Czytaj mniej12
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki Przyprawa chińska 5 smaków w torebce
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki miodu
- skórka i sok z jednej pomarańczy
- 450 g polędwiczek wieprzowych
- 1 łyżka oleju
- 1 cukinia pokrojona w paski
- 2 marchewki pokrojone w paski
- ½ pęczka dymek pokrojonych wzdłuż
- 275 g makaronu ugotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- Sos sojowy do smaku
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce