Ocet winny z czerwonego wina

Ocet winny z czerwonego wina powstaje z wina gronowego w procesie naturalnej fermentacji. Zawiera wartościowe składniki: witaminy, makro- i mikroelementy (potas, fosfor, magnez). Kamis oferuje ocet winny 6 procentowy, którego...

Ocet winny z czerwonego wina powstaje z wina gronowego w procesie naturalnej fermentacji. Zawiera wartościowe składniki: witaminy, makro- i mikroelementy (potas, fosfor, magnez). Kamis oferuje ocet winny 6 procentowy, którego stężenie jest o wiele bardziej przyjazne dla organizmu człowieka, a jednocześnie odpowiednie do nadania właściwego smaku przyrządzanym potrawom. Produkt odpowiedni dla wegan. 

 
Więcej Mniej

Wskazówki dotyczące użytkowania

Ocet winny z czerwonego wina to niezastąpiony składnik kuchni śródziemnomorskiej, który nadaje potrawom wyjątkowego smaku. W sałatce greckiej oraz hiszpańskim klasyku - gazpacho - to właśnie on nadaje charakterystycznej kwaśności.

 

Ocet winny z czerwonego wina to też doskonały dodatek do marynat. Dzięki niemu wołowina, cielęcina, czy jagnięcina staną się kruche, miękkie i pełne smaku. 

 

Ocet winny z czerwonego wina świetnie komponuje się też z sałatkami, m.in. z czerwonej kapusty i buraczków, a także z francuską ziemniaczaną, dodając im charakterystycznej nuty kwaśności. Jest też idealnym dodatkiem do przetworów, np. śliwek w occie czy konfitury z karmelizowanej cebuli.

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

vegan-logo

KOD UPC (Sztuka)

5900084098014

Powiązane przepisy