Zobacz, jak przygotować pyszny barszcz biały, w którym królują same naturalne, swojskie składniki. Wkładką mięsną będzie biała kiełbasa i żeberka wieprzowe, a wyjątkowy aromat biały barszcz zyska dzięki przyprawom takim jak majeranek, ziele angielskie czy chrzan. Nasz przepi...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
30MIN
Czas przygotowania
3GODZ.
Czas gotowania
22
LICZBA SKŁADNIKÓW
Składniki
- Na zakwas
- 700 ml wody
- 5 łyżek stołowych mąki pszennej
- 4 ząbki czosnku
- 5 ziaren Ziele angielskie w torebce
- 3 Liście laurowe w torebce
- 1 łyżka Majeranek w torebce
- Na zupę
- 2 litr wody
- 300 g żeberek wieprzowych
- 0,5 kg białej kiełbasy
- 3 białe cebule
- 0,5 kg ziemniaków
- 1 marchewka
- 1 pietruszka (korzeń natka)
- 3 ząbki czosnku
- 1 korzeń chrzanu lub łyżka chrzanu ze słoiczka
- 250 ml słodkiej śmietanki 30%
- 2 łyżki oleju
- 4 ziarna Ziele angielskie w torebce
- 2 Liście laurowe w torebce
- 4 ziarna Pieprz czarny ziarnisty w torebce
- Sól morska
- Pieprz czarny mielony w torebce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce