45MIN
Czas przygotowania
45MIN
Czas gotowania
21
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 12
Składniki
- Arepas
- 2 szklanki mleka
- 2 szklanki wody
- ½ szklanki niesolonego masła
- 3 szklanki białej mąki kukurydzianej (masarepa)
- 1½ łyżeczki Sol morska
- 1 szklanka pokruszonego sera feta
- Szybka grecka musaka:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ½ małego bakłażana pokrojonego w kostkę (ok. 1¼ szklanki)
- ½ małej cebulki pokrojonej w kostkę (ok. ½ szklanki)
- 1 drobno posiekany ząbek czosnku
- 250 g mielonej jagnięciny lub wołowiny
- 1 łyżeczka Papryka słodka w torebce
- ¾ łyżeczki Kmin rzymski mielony
- ½ łyżeczki Oregano w torebce
- ¼ łyżeczki utartego w moździerzu Ziele angielskie w torebce
- ¼ łyżeczki Cynamon mielony w torebce
- ¾ łyżeczki Sól morska
- 1/8 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
- 1 puszka pieczonych pomidorów (nieodcedzonych)
- ½ szklanki wody
- 1 szklanka pokruszonego sera feta
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce