Cynamon mielony w torebce

Cynamon mielony powstaje w wyniku zmielenia wewnętrznej części kory drzewa cynamonowca. W tej formie warto mieć go w kuchni zawsze pod ręką. Dzięki temu niepozornemu złotobrązowemu proszkowi błyskawicznie nadasz...

Cynamon mielony powstaje w wyniku zmielenia wewnętrznej części kory drzewa cynamonowca. W tej formie warto mieć go w kuchni zawsze pod ręką. Dzięki temu niepozornemu złotobrązowemu proszkowi błyskawicznie nadasz charakteru zarówno piernikom, deserom i słodkim śniadaniom, jak i bardziej wytrawnym potrawom, na przykład gulaszowi czy tacos oraz wielu pysznym napojom: gorącej czekoladzie, grzańicowi czy wigilijnemu kompotowi. W Kamis cynamon mielony pozyskujemy z cynamonowców dojrzewających nawet 15 lat. Stąd właśnie wyjątkowo głęboki smak oraz aromat naszej przyprawy. Smak i aromat, którym możesz zaufać.  

Dowiedz się
więcej o... CYNAMONIE

 
Więcej Mniej

Wskazówki dotyczące użytkowania

Odrobina cynamonu dodana do owoców i deserów nada im zachwycający aromat i może zmniejszyć pokusę sięgania po cukier. Z kolei w przypadku pikantnych potrawy, takich jak musaka lub sos boloński, cynamon może zastąpić sól.

Cynamon może dodać pikanterii czekoladowym napojom – stwórz czekoladowo-cynamonową fantazję!

Użyj cynamonu aby przygotować kuszące muffinki i naleśniki.

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

KOD UPC (Sztuka)

5900084007016

Powiązane przepisy