STIR – FRY Z WEPRZOWINĄ, BROKUŁEM I SOSEM XO W STYLU WŁOSKIM

10MIN
Czas przygotowania
16MIN
Czas gotowania
13
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 8

Składniki

  • 600 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w kostkę o boku 2 cm
  • 1/2 łyżki Czosnek granulowany w słoiczku
  • 1 1/4 łyżeczki Sól morska
  • 1/4 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 4 szklanki broccolini, obranego i pokrojonego w poprzek w kawałki o długości 3 cm
  • 1/4 szklanki sosu XO w stylu włoskim
  • 2 szklanki bulionu drobiowego
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka polenty błyskawicznej
  • 1 szklanka tartego parmezanu, dodatkowo parmezan do podania
  • 2 łyżki masła

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy