Korzenne paszteciki z mięsnym nadzieniem

30MIN
Czas przygotowania
1GODZ. 30MIN
Czas gotowania
18
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 30

Składniki

  • Ciasto:
  • 250 ml mleka
  • 1 saszetka Drożdże Suszone, 500 g mąki typ 550 (odłóż 2 łyżki)
  • 1 łyżeczka cukru
  • ⅓ łyżeczki soli
  • 4 jaja
  • 75 g roztopionego masła
  • Farsz:
  • 500 g łopatki wieprzowej pokrojonej w grubą kostkę
  • 500 g wołowiny (łata lub szponder b/k) pokrojonej w grubą kostkę
  • 1 duża cebula pokorojona w grubą kostkę
  • 3 łyżki oleju
  • 8 szt. Goździki w torebce
  • 1 szt. Cynamon kora
  • 3 szt. Liście laurowe w torebce
  • 5 szt. Ziele angielskie w torebce
  • 1 jajko
  • Sól, pieprz do smaku
  • 100 g suszonych śliwek pokrojonych w drobną kostkę
  • Do dekoracji:
  • 3 łyżki posiekanych pistacji

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy