Kugel to tradycyjna żydowska babka ziemniaczana, której farsz może składać się z rozmaitych przysmaków - zarówno wytrawnych, jak i słodkich, mięsnych i wegetariańskich. W naszym przepisie znalazły się m.in. wędzonka, cebula i jajka, czyli składniki, które prawdopodobnie zaws...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
20MIN
Czas przygotowania
1GODZ. 40MIN
Czas gotowania
9
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4-6
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 2 cebule
- 300 g wędzonki (boczku, kiełbasy, innej wędliny) lub mielonego mięsa)
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 jajka
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżeczki Majeranek w torebce
- Sól morska
- Pieprz czarny
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce