45MIN
Czas przygotowania
10MIN
Czas gotowania
27
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- Pikantny orzechowy dressing
- 75 g kremowego masła orzechowego
- 50 ml octu ryżowego
- 2 łyżki jasnobrązowego cukru
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 łyżka soku z limonki
- 1/2 łyżeczki Chili w torebce
- 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
- Tost z krewetkami
- 125 g ugotowanych krewetek, drobno posiekanych
- 3 oddzielone białka
- 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
- 1/2 łyżeczki Imbir mielony
- 1/2 łyżeczki Chili w torebce
- 1 łyżeczka Kolendra w torebce
- 1 cebula, drobno posiekana
- 6 bardzo cienkich kromek białego chleba bez skórki
- 2 żółtka marynowane w sosie sojowym i imbirze
- 1 łyżka wody
- 125 g bułki tartej
- Sałatka Gado Gado:
- 100 g mieszanki sałat
- 1 marchewka, pokrojona w cienkie plasterki
- 100 g fasolki szparagowej, obranej i ugotowanej
- 125 g wiśniowych pomidorów lub tych w kształcie łezki, przekrojonych na pół
- 1/4 ogórka, w plasterkach
- 1 czerwona papryka, pokrojona w plastry
- 100 g rozdrobnionej kapusty pekińskiej
- 50 g kiełków zimowej rzodkiewki lub kiełków innych warzyw: lucerna, brokuły, soczewica
- 6 żółtka marynowane w sosie sojowym i imbirze *
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce