Baba staropolska z kurkumą według naszego przepisu to tradycyjny wielkanocny wypiek, który sprawdzi się również w roli codziennej słodkości do kawy czy herbaty. Sproszkowana kurkuma nadaje ciastu bajecznie złocisty kolor, a dodatek smażonej skórki pomarańczowej wypełnia wypi...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
12
LICZBA SKŁADNIKÓW
Składniki
- 500 g mąki pszennej
- 1 kostka masła
- 60 g drożdży
- 50 ml spirytusu
- 1/2 szklanki mleka
- 12 żółtek
- 60 g smażonej skórki pomarańczowej
- sól
- 1/2 szklanki cukru
- 60 g rodzynek
- 1 łyżeczka Cukier Z Wanilią
- 1/2 łyżeczki Kurkuma w torebce
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce