1GODZ.
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
26
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 12
Składniki
- Arepas
- 2 szklanki mleka
- 2 szklanki wody
- ½ szklanki niesolonego masła
- 3 szklanki białej mąki kukurydzianej (masarepa)
- 1½ łyżeczki Sól morska
- 1 szklanki pokruszonego sera feta
- Grecka sałatka tabbouleh
- 1 szklanka wody
- ½ szklanki suchej kaszy bulgur
- 1 łyżeczka Sól morska
- 1 szklanka porwanej na kawałki sałaty, np. rzymskiej
- ½ szklanki drobno posiekanej natki pietruszki
- ½ szklanki pokruszonego sera feta
- 1 średniej wielkości pomidor gałązkowy pokrojony w kostkę
- ½ szklanki pokrojonego ogórka (bez nasion)
- ¼ szklanki grubo pokrojonych oliwek Kalamata
- 3 posiekane cebule dymki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- 2 łyżki posiekanej miety
- 2 sztuki papryczki piri piri (posiekanej)
- Jogurtowy sos chili
- 1 szklanka jogurtu greckiego
- 2 łyżki wody
- 2½ łyżeczki Chili w torebce
- 1½ łyżeczki Pieprz czosnkowy w torebce
- ¾ łyżeczki Oregano w torebce
- ¼ łyżeczki Sól morska
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce