30MIN
Czas przygotowania
1GODZ. 15MIN
Czas gotowania
16
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- 8 udek z kurczaka z kością
- 4 łyżki mieszkanki przypraw Berbere (sprawdź osobny przepis)
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 2 cebulki (drobno posiekane)
- 100 g suchej brązowej lub czerwonej soczewicy
- 1 czerwona papryka (upieczona i pokrojona)
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 5 łyżeczek Bazylia w torebce
- 10 owoców Kardamon owoce, (należy je obrać z łupinek i zmielić ziarna)
- 1/2 łyżeczki Sól morska
- 1 batat (obrany i pokrojony w kostkę)
- 600 ml wody
- 1 placek chlebowy oraz dodatkowo kilka sztuk do podania
- 2 łyżki listków świeżej mięty (drobno posiekanych)
- 2 jajka ugotowane na twardo (obrane i pokrojone na grubsze kawałki) – opcjonalnie
- 1 cytryna (pokrojona w łódeczki)
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce