Bazylia w torebce

Czapki z głów przed bazylią: skromny bohater wśród ziół

To niepozorne zioło jest w istocie niezbędnym składnikiem wielu włoskich i śródziemnomorskich dań. Wzbogaca je o niezapomniany, głęboki aromat i smak...

Czapki z głów przed bazylią: skromny bohater wśród ziół

To niepozorne zioło jest w istocie niezbędnym składnikiem wielu włoskich i śródziemnomorskich dań. Wzbogaca je o niezapomniany, głęboki aromat i smak południowego ciepła.

Bazylia jest nieodzownym towarzyszem przepisów opierających się na pomidorach. To proste w użyciu zioło posiada niesamowitą moc - wystarczy, że dodasz ją do swojej pizzy lub makaronu, a uzyskasz ten specyficzny, włoski smak.

Nie przytłacza swoim pieprznymi półtonami i ziemistym aromatem innych smaków, a raczej nadaje im nową jakość. Świetnie się komponuje z innymi ziołami, takimi jak rozmaryn czy oregano.

Możesz być pewny, że Twoi goście nie będą mogli oprzeć się daniom z dodatkiem aromatycznej bazylii, które im zaserwujesz.

Zapoznaj się z naszymi przepisami z bazylią i zwróć uwagę na to niepozorne zioło…

  • Przygotuj bazyliowy olej do dressingów- połącz bazylię z ciepłym olejem i zostaw w zamkniętym pojemniku na kilka tygodni.
  • Zanim wstawisz swoją pizzę margheritę do pieca, posyp ją bazylią.

Oto klasyka wzbogacona niezapomnianym aromatem.

Nadaj smak, który Ty lubisz – pomogą Ci w tym nasze kulinarne porady.

Dowiedz się
więcej o... BAZYLII

Więcej Mniej

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

KOD UPC (Sztuka)

5900084014014

Powiązane przepisy