50MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 5
Składniki
- 10 dużych liści młodej kapusty
- 200 g kaszy pęczaku
- 500 g udek z kurczaka bez skóry i bez kości
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2 łyżki oleju
- 200 g zielonego groszku mrożonego
- 3 łyżeczki Koperek w torebce
- Sól pieprz do smaku
- 3 Liście laurowe w torebce
- 5 szt. Ziele angielskie w torebce
- Sos:
- 1 pęczek botwiny posiekany
- 1 łyżka masła
- 400 ml śmietanki 30 %
- 3 łyżki Ocet z polskich jabłek
- 200 ml soku z buraków
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce