Podkręć z nami tradycyjne brownie i przygotuj ciasto korzenno-czekoladowe, które w błyskawicznym tempie zniknie z patery. Za unikalny smak i aromat odpowiadać będą przyprawy takie jak anyż, cynamon czy gałka muszkatołowa. Na koniec połączysz aromatyczne korzenne ciasto z tru...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
21
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- 125 g masła w temperaturze pokojowej
- 90 g cukru deserowego
- 125 g uprażonych orzechów laskowych
- 2 jajka
- 40 g miodu w temperaturze pokojowej
- 50 g mąki
- 5 g proszku do pieczenia
- 1 gwiazdka Anyż gwiazdki
- pół łyżeczki Kolendra w torebce
- pół łyżeczki Gałka muszkatołowa
- 2 szczypty Cynamon mielony w torebce
- 40 g gorzkiej czekolady
- masło do wysmarowania keksówki
- mąka do obsypania keksówki
- świeże owoce do podania
- Sos:
- 120-150 g gorzkiej, pokruszonej czekolady
- 20 g masła
- 100 ml mleka
- 30 g cukru deserowego
- szczypta Chili w torebce
- 1 łyżka śmietany
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce