Musztarda sarepska to najbardziej rozpoznawalna i popularna ze wszystkich musztard w Polsce. Sekretem smaku, który tak uwielbiają Polacy, jest specjalnie wyselekcjonowana biała i czarna gorczyca, tzw. sarepska, od której bierze...
Musztarda sarepska to najbardziej rozpoznawalna i popularna ze wszystkich musztard w Polsce. Sekretem smaku, który tak uwielbiają Polacy, jest specjalnie wyselekcjonowana biała i czarna gorczyca, tzw. sarepska, od której bierze swoją nazwę musztarda. Dzięki temu składnikowi mieszanka dodaje charakterystycznego smaku wszystkim potrawom, więc można ją jeść, z czym tylko się chce. Musztarda początkowo sprawia wrażenie pikantnej, ale po chwili łagodnieje, a wyjątkowe doznania są wzmacniane przez gruboziarnistą, kremową strukturę. A do jej wykonania są używane jedynie najwyższej jakości składniki. Dzięki temu oryginalny smak idzie w parze z dobrą jakością.
Propozycja spożycia: Musztardę sarepską najczęściej stosuje się jako dodatek do mięs, serów i sałatek, ale jest też dobrym składnikiem sosów i świetną marynatą, która powoduje, że danie nabiera interesującego, delikatnie pikantnego smaku. Dzięki wyjątkowości smaku często staje się elementem kulinarnych eksperymentów.
Więcej
Mniej