16
LICZBA SKŁADNIKÓW
Składniki
- 1 szklanka grubo pokrojonej pancetty
- 2 łyżeczki Papryka słodka w torebce
- 2 szklanki posiekanego jarmużu
- 1 łyżeczka posiekanej szałwii
- 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
- 1/4 łyżeczki czerwonego pieprzu
- 1/4 łyżeczki Sól morska
- 1 szklanka posiekanej cebuli
- 1 szklanka posiekanej marchewki
- 1/2 szklanki posiekanego selera
- 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
- 4 szklanki (1 litr) bulionu drobiowego
- 1 szklanka wina albariño lub innego wytrawnego białego wina
- 1 puszka (400 g) fasoli żurawinowej (nazywanej też borlotti), odcedzonej
- 1/3 szklanki makaronu orzo, nieugotowanego
- 2 grube paski skórki cytrynowej
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce