Gulasz wieprzowy to pyszne i sycące danie jednogarnkowe, idealne na chłodne dni i rodzinne obiady. Nasz przepis na gulasz wieprzowy w centrum stawia mięso, którego smak delikatnie podbijają warzywa i aromatyczna przyprawa do wieprzowiny. Dzięki prostocie składników i głęboki...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
14
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6-8
Składniki
- 2 kg wieprzowiny bez kości
- 3 ząbki czosnku
- 2 marchewki
- 250 g rosołu z kurczaka
- 20 pieczarek
- 40 g mąki pszennej
- 20 marynowanych cebulek
- 500 g pomidorów
- 60 ml oliwy
- 1/2 łyżeczki Majeranek w torebce
- Przyprawa do mięsa wieprzowego
- 1/2 łyżeczki Bazylia w torebce
- Sól morska
- 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w słoiczku
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce