30MIN
Czas przygotowania
50MIN
Czas gotowania
17
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 200 g czerwonej soczewicy
- 600 ml wody
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 4 łyżki oleju
- 150 g marchewki startej na grubej tarce
- 100 ml smietanki 30%
- 150 g zielonego groszku mrożonego
- 6 jaj (2 ugotowane na twardo, 4 surowe)
- 2 łyżki natki pietruszki posiekanej
- 1 łyżeczka Tymianek w torebce
- 2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
- 2 łyżeczki Papryka wędzona
- Sól i pieprz do smaku
- Sos:
- 250 ml kwaśniej śmietany
- 3 rzodkiewkki starte na grubej tarce
- 3 łyżki posiekanego szczypioru z dymki
- 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce