Ryżowo- jęczmienna „owsianka”

30MIN
Czas przygotowania
1GODZ. 30MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 75 g białego lub czerwonego ryżu
  • 50 g kaszy jęczmiennej
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 500 ml wody
  • 2 szklanki soku z wiśni lub malin
  • 50 g masła
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki nasion dyni
  • 2 łyżki wiórków kokosowych (lub mix innych ulubionych bakalii)
  • 2 brzoskwinie lub 1 banan
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
  • 1/3 łyżeczki Imbir mielony
  • 1/2 łyżeczki utartego w moździerzu ziela angielskiego Ziele angielskie w torebce
  • 3 szt. goździki utarte w moździerzu Goździki w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy