21
LICZBA SKŁADNIKÓW
Składniki
- Składniki na ragu z dzika:
- 1 kg mięsa z dzika na gulasz, w kawałkach
- 1 cebula, drobno posiekana
- 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 łyżka smalcu wieprzowego
- 1 łyżka dżemu z jagód
- Liście laurowe w torebce, (1 liść)
- 1 szt. skórki startej z pomarańczy
- 1 szt. skórki startej z cytryny
- 1 łyżka Musztarda delikatesowa
- Lubczyk
- Estragon w torebce
- 3 szt. Ziele angielskie w torebce, (rozdrobnione)
- 100 ml wytrawnego czerwonego wina
- 250 g makaronu pappardelle
- 70 g orzechów włoskich, prażonych, drobno posiekanych
- 1 łyżeczka Tymianek w torebce
- 1 pęczek pietruszki, drobno posiekany
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek
- Składniki na olej z pestek winogron aromatyzowany estragonem:
- Olej z pestek winogron
- Estragon w torebce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce