45MIN
Czas przygotowania
45MIN
Czas gotowania
19
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 10
Składniki
- Kulki ryżowe ze smażonym kurczakiem:
- 325 g ryżu do sushi
- 75 g sosu śliwkowego
- 2 łyżki mirin
- 2 łyżki octu ume
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka Imbir mielony
- 1 łyżeczka japońskiej przyprawy siedmiu smaków (sprawdź osobny przepis)
- 275 g udek z kurczaka bez skóry i kości (pokrojonych na 10 kostek o boku ok. 5 cm)
- 2 łyżeczki oleju roślinnego (oraz dodatkowo do smażenia)
- 10 liści kapustki pak choi (należy je przyciąć 5 cm u dołu)
- 2 jajka (roztrzepane)
- 100 g panko (japońskiej panierki z okruszków chleba)
- Kremowy sos z imbirem i octem śliwkowym:
- 200 g japońskiego majonezu Kewpie lub zwykłego majonezu
- 3 łyżki Ketchup łagodny
- 1 łyżeczka octu ume
- 2 łyżeczki brązowego cukru w wersji light
- 1 łyżeczka Imbir mielony
- 1 łyżeczka japońskiej przyprawy siedmiu smaków
- 1/2 łyżeczki Sól morska
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce