19
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 10
Składniki
- Puree z manioku:
- 1 opakowanie (680 g) mrożonego manioku
- 1/4 szklanki masła, miękkiego
- 1/3 szklanki pełnotłustego mleka, podgrzanego
- 1/2 łyżeczki Sól morska
- 1/4 łyżeczki Pieprz biały mielony w torebce
- Kurczak i fasola:
- 1/4 szklanki masła
- 680 g udek z kurczaka bez skóry i bez kości, pokrojonych w kostki wielkości 2,5 cm
- 1 średnia cebula, posiekana
- 1 średnia czerwona papryka, pokrojona
- 2 ząbki czosnku, wyciśnięte
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 łyżka mieszanki przypraw Bahian
- 1/4 szklanki mąki
- 2 szklanki bulionu drobiowego
- 1 szklanka odmrożonej lub odcedzonej i opłukanej czarno nakrapianej fasoli
- 1/2 szklanki grubo pokrojonych czarnych oliwek bez pestki
- 4 łyżki posiekanej świeżej kolendry, oddzielnie
- 1 łyżeczka Sól morska
- 2 łyżki utartego sera Cotija lub Romano
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce