Parfait z pieczonym burakiem i fetą

20MIN
Czas przygotowania
326
Kalorie
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • 2 szklanki buraków, obranych i schłodzonych
  • 1/2 szklanki startego ogórka
  • 2 szklanki naturalnego jogurtu greckiego, podzielonego na porcje
  • 2 łyżki pasty tahini
  • 4 łyżeczki świeżego soku z cytryny, podzielone na porcje
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 3/4 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce, podzielone na porcje
  • 1/2 łyżeczki Kolendra w torebce
  • 1/4 łyżeczki Kmin rzymski mielony
  • 1 łyżeczka skórki z cytryny
  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra virgin
  • 1/2 szklanki sera feta pokrojonego w kostkę
  • 1/4 łyżeczki Papryka słodka w torebce
  • 1/4 łyżeczki Koperek w torebce
  • 3/4 szklanki uprażonych pistacji, bez skorupek, grubo skrojonych

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Powiązane przepisy