50MIN
Czas przygotowania
8MIN
Czas gotowania
18
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- 700 g mąki pszennej
- 175 ml gorącej wody
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 100 g szpinaku zblanszowanego i odciśniętego
- 100 ml soku z buraków
- 120 g roztopionego masła
- Sól
- Farsz:
- 100 kaszy gryczanej białej
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 1 łyżka masła
- 100 szpinaku
- 300 g tłustego twarogu
- 1/2 łyżeczki Gałka muszkatołowa mielona
- sól, pieprz do smaku
- Do podania
- 200 ml kwaśnej śmietany
- 2 łyżki posiekanego szczypioru z dymki
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce