Kolorowe pierogi z kaszą i twarogiem

50MIN
Czas przygotowania
8MIN
Czas gotowania
18
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 700 g mąki pszennej
  • 175 ml gorącej wody
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 100 g szpinaku zblanszowanego i odciśniętego
  • 100 ml soku z buraków
  • 120 g roztopionego masła
  • Sól
  • Farsz:
  • 100 kaszy gryczanej białej
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 łyżka masła
  • 100 szpinaku
  • 300 g tłustego twarogu
  • 1/2 łyżeczki Gałka muszkatołowa mielona
  • sól, pieprz do smaku
  • Do podania
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru z dymki

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy