Słodki mazurek orzechowy to tradycyjna propozycja na wielkanocny stół, ale nie tylko. Możesz go upiec z dowolnej okazji. Nasz przepis na mazurek orzechowy składa się z klasycznego kruchego spodu oraz dwóch mas: budyniowej i orzechowej. Sekretnym składnikiem jest sól morska, ...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
15MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
17
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 8
Składniki
- Ciasto kruche migdałowe
- 200 g mąki pszennej tortowej
- 50 g cukru pudru
- 50 g mąki ze zmielonych migdałów
- 1 żółtko
- 100 g masła (pokrojonego w kostkę)
- szczypta Sól morska
- Masa orzechowa
- 250 g orzechów włoskich
- 120 g margaryna w temperaturze pokojowej
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki miodu akacjowego
- Masa budyniowa
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1/2 litra mleka
- 1/2 szklanki cukru
- Cukier Z Wanilią
- 2 żółtka
- 400 g masła
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce