Przepis na schab w sosie musztardowym z rozmarynem

Schab w sosie musztardowym z rozmarynem to wspaniałe kulinarne połączenie delikatnych i wyrazistych smaków. Miękkie plastry schabu zanurzone są w gęstym sosie na bazie śmietanki i chrzanowej musztardy, a całość zdobi aromatyczny rozmaryn. Koniecznie przygotuj schab w sosie m... Schab w sosie musztardowym z rozmarynem to wspaniałe kulinarne połączenie delikatnych i wyrazistych smaków. Miękkie plastry schabu zanurzone są w gęstym sosie na bazie śmietanki i chrzanowej musztardy, a całość zdobi aromatyczny rozmaryn. Koniecznie przygotuj schab w sosie musztardowym z naszego przepisu i zaskocz domowników wykwintnym rodzinnym obiadem. Czytaj więcej Czytaj mniej
10MIN
Czas przygotowania
1GODZ.
Czas gotowania
11
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 600 g schabu bez kości
  • 2 łyżki mąki
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 750 ml wody lub bulionu
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 4 łyżki Musztarda chrzanowa
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy