Chrzan sprawia, że musztarda ma bardziej ostry smak, a doznania te zostały dodatkowo podkreślone unikatowym zestawieniem przypraw. Musztarda pasuje do dowolnej potrawy, której chcemy dodać lekkiej ostrości i chrzanowego aromatu....
Chrzan sprawia, że musztarda ma bardziej ostry smak, a doznania te zostały dodatkowo podkreślone unikatowym zestawieniem przypraw. Musztarda pasuje do dowolnej potrawy, której chcemy dodać lekkiej ostrości i chrzanowego aromatu. Może też być stosowana w wegetariańskiej i wegańskiej kuchni, gdzie doda intensywności daniom. Bez dodatku konserwantów.
Propozycja spożycia: Musztarda chrzanowa najlepiej pasuje do mięs. Połączenie jej z drobiem, wędliną, kiełbasami, golonką lub pieczenią zagwarantuje bardzo interesujące, lekko pikantne doznania smakowe. Mieszanka jest dobrym dodatkiem do ryb i sosów zarówno na ciepło, jak i na zimno. W kuchni wegetariańskiej może być składnikiem sałatek. Pasuje też do tofu i serów, np. halloumi.
Więcej
Mniej