Zobacz, jak krok po kroku przygotować bigos staropolski z dziczyzną, tradycyjne polskie danie w niezmienionej od wieków formie. Rolę główną odgrywa tu oczywiście dziczyzna, ale nie ustępują jej aromatyczne składniki, takie jak suszone grzyby i śliwki oraz cała masa przypraw....
Czytaj więcej
Czytaj mniej
18
LICZBA SKŁADNIKÓW
Składniki
- 1 kg mięsa z dziczyzny
- 20 dag wędzonego boczku
- 20 dag kiełbasy z dzika
- 10 dag smalcu
- 1.5 kg kapusty kiszonej
- 1 marchew
- 2 cebule
- 6 suszonych grzybów
- 5 suszonych śliwek
- 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
- 5 ziaren Ziele angielskie w torebce
- 5 ziaren Pieprz czarny ziarnisty w torebce
- 1 łyżka Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty w torebce
- 1/2 łyżeczki Papryka słodka w torebce
- 3 Liście laurowe w torebce
- 1/2 łyżeczki Majeranek w torebce
- 2 ząbki czosnku
- sól do smaku
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce