Kartoflanka przecierana to idealne “awaryjne” danie. Przygotujesz je w kwadrans, ze składników, które zawsze masz pod ręką: ziemniaków, warzywnego bulionu, cebuli i śmietanki. Zblendowaną zupę możesz podać z pachnącą okrasą z podsmażonego wędzonego boczku. I sycące danie got...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
15MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
10
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- 500 g ziemniaków
- 1/2 pęczka włoszczyzny
- 1 łyżka oleju
- 100 g wędzonego boczku
- 2 cebule
- 800 ml bulionu warzywnego
- 5 gałązek majeranku
- 100 ml śmietany 36%
- Sól morska
- Pieprz czarny
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce