15MIN
Czas przygotowania
25MIN
Czas gotowania
13
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 10
Składniki
- Bulion:
- 2 łyżeczki oleju roślinnego
- 1 duża cebula cukrowa (pokrojona w cienkie plasterki)
- 2 litr bulionu wołowego
- 1/4 szklanki czerwonej pasty curry
- 2 łyżki sosu sojowego z obniżoną zawartością sodu
- 1 łyżka brązowego cukru w wersji light
- 1 łyżka Czosnek granulowany w torebce
- 1 łyżeczka Imbir mielony
- 2 łyżki soku z limonki
- Ostry sos chili:
- 1/2 szklanki sosu słodkiego chili
- 3 łyżki soku z limonki
- Dodatki:
- ok. 500 g łaty wołowej (pokrojonej w cienkie plastry)
- Do podania:
-
Makaron chiński (ugotowany)
mieszanka grzybów (pokrojonych w plasterki)
kapustka pak choi (grubo posiekana)
kiełki z fasoli
czerwona papryka (pokrojona w plasterki)
chrupiący chiński makaron jajeczny
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce