Przepis na zrazy zawijane tradycyjne

Zrazy zawijane tradycyjne to prawdziwa klasyka kuchni polskiej. Delikatne mięso wołowe owinięte wokół słupków z ogórka kiszonego i słoniny lub boczku — każdy z nas pamięta ten smak z dzieciństwa. Szukasz sprawdzonego przepisu na zarazy zawijane? Służymy pomocą! Zrób z nami k... Zrazy zawijane tradycyjne to prawdziwa klasyka kuchni polskiej. Delikatne mięso wołowe owinięte wokół słupków z ogórka kiszonego i słoniny lub boczku — każdy z nas pamięta ten smak z dzieciństwa. Szukasz sprawdzonego przepisu na zarazy zawijane? Służymy pomocą! Zrób z nami krok po kroku pyszne, kruche i rozpływające się w ustach zrazy zawijane wołowe. Czytaj więcej Czytaj mniej
9
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 50 dag wołowiny bez kości
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 łyżeczka mąki
  • olej
  • 15 dag boczku
  • 1 szklanka bulionu
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 2 cebule
  • 2 Liście laurowe w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy