Wieprzowina pieczona i duszona z rozmarynem i czosnkiem to prawdziwe kulinarna fuzja smaków i aromatów. Tak przygotowane mięso możesz podawać na ciepło, w towarzystwie ziemniaczków i surówek, jak i na zimno — jako pyszną pieczeń kanapkową. Delikatna wieprzowina duszona w zio...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
19
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- 0|7 kg łopatka wieprzowa
- 3 rozmaryn gałązki
- 2 cebula
- marchew
- 100 g seler naciowy
- 3 łyżki mąka pszenna
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 0|2 litr ocet balsamiczny
- ocet jabłkowy
- 0|1 litr kawa expresso
- 2 łyżki cukier
- 1 łyżka masło
- Pieprz młotkowany z kolendrą
- Czosnek granulowany w słoiczku
- Liście laurowe w torebce
- Papryka słodka w słoiczku
- Kolendra w torebce
- Tymianek w torebce
- Ziele angielskie w torebce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce