20MIN
Czas przygotowania
15MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 12 (po 1 szaszłyku)
Składniki
- 1/4 szklanki mirin
- 1/4 szklanki sake
- 3 łyżki czerwonej pasty miso
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka oleju z prażonego sezamu
- 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
- 1/2 łyżeczki Imbir mielony
- 1/2 łyżeczka Chili kruszone w słoiczku
- 2 łyżki brązowego cukru w wersji light
- 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
- 1/4 szklanki wody
- ok. 450 g polędwicy wieprzowej (pokrojonej w kostkę o boku ok. 2,5 cm)
- 1 średniej wielkości gruszka chińska (pokrojona w kostkę o boku ok. 2,5 cm)
- 2 cebule dymki (pokrojone w plasterki) – opcjonalnie
- bambusowe patyczki do szaszłyków o długości ok 15 cm (namoczone w wodzie)
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce