30MIN
Czas przygotowania
35MIN
Czas gotowania
14
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 15 (po 2 szaszłyki)
Składniki
- Glazura z czerwoną pastą miso
- 1/4 szklanki mirin
- 1/4 szklanki sake
- 1/4 szklanki soku ananasowego
- 3 łyżki czerwonej pasty miso
- 3 łyżki brązowego cukru w wersji light
- 2 łyżeczki Imbir mielony
- 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
- Szaszłyki yakitori z klopsami z indyka oraz dymką
- 1/2 szklanki panko (japońskiej panierki z okruszków chleba)
- 3 łyżki drobno posiekanej cebuli dymki (sam szczypiorek)
- 1/2 łyżeczki Pieprz biały mielony w torebce
- 500 g mielonego mięsa z indyka
- 1/4 szklanki posiekanej na kawałki o długości ok. 2,5 cm cebuli dymki (szczypiorek i cebulka)
- bambusowe patyczki do szaszłyków o długości ok 15 cm
- prażony sezam (opcjonalnie)
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce