Pasztet z wieprzowiny to klasyka polskiej kuchni, która zawsze smakuje wyśmienicie. Nasz przepis na pasztet z wieprzowiny zapewnia soczystość, delikatność i pełnię smaku. Idealny na rodzinne spotkania, święta czy po prostu na pyszne śniadanie lub kolację – ten pasztet z pewn...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
18
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4-6
Składniki
- 35 dag cielęciny
- 15 dag słoniny
- mały por
- kawałek selera
- olej
- mała pietruszka
- 15 dag wątroby cielęcej
- 2 jajka
- mała marchewka
- cebula
- 1 bułka
- 20 dag karkówki
- 5 ziaren Ziele angielskie w torebce
- 1 Pieprz czarny mielony w słoiczku
- Imbir mielony
- Sól morska
- Gałka muszkatołowa
- 3 Liście laurowe w torebce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce