Przygotuj pyszne ziemniaki ze szpinakiem i frankfurterkami, zapiekane pod kołderką z sosu śmietanowego. Smak szpinaku i kiełbasek podbije dodatkowo aromat rozmarynu, a orzechowej głębi nada całości odrobina gałki muszkatołowej. Danie doskonale sprawdzi się w roli zaostrzając...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
15MIN
Czas przygotowania
40MIN
Czas gotowania
9
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 800 g dużych ziemniaków
- 250 ml śmietany 36%
- 200 g świeżych liści szpinaku
- 4 frankfurterki
- 2 łyżki Musztarda stołowa
- 1 łyżeczka Rozmaryn 10G
- 1/2 łyżeczki Gałka muszkatołowa mielona
- Sól morska
- Pieprz czarny
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce