Spróbuj przepisu na sałatkę ziemniaczaną ze szparagami i boczkiem! Młode ziemniaki, chrupiące szparagi i wędzony boczek wzbogacone o aromatyczny sos musztardowy to połączenie, które skradnie Twoje podniebienie. Idealna propozycja na letni obiad lub kolację!
Czytaj więcej Czytaj mniej20MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4-6
Składniki
- 1,2 kg młodych lub małych ziemniaków
- 10 zielonych szparagów
- 100 g boczku wędzonego w cienkich plastrach
- 3 łyżki Musztarda delikatesowa
- 2 łyżki Ocet z polskich jabłek
- 2 łyżeczki miodu
- 50 ml zimnej wody
- 100 ml oleju
- Sól i pieprz do smaku
- 8 rzodkiewek pokrojonych w cienkie plastry
- 2 łyżki szczypiorku z dymki drobno pokrojonego
- 2 łyżki koperku posiekanego
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce