Ensalada de Nopales (Sałatka z kaktusem)

15MIN
Czas przygotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • 3 szklanki gotowanych nopali (nopalitos) ze słoika, odsączanych i opłukanych
  • 1 szklanka świeżego pokrojonego w kostkę pomidora
  • 1/2 szklanki świeżej posiekanej kolendry oraz dodatkowo kolendra do dekoracji
  • 1/2 szklanki cebuli pokrojonej w cienkie plastry
  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 łyżka stołowa soku z limonki
  • 2 łyżeczki drobno posiekanej papryki serrano
  • 1 łyżeczki Oregano w torebce
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki Pieprz czarny, grubo zmielonego
  • 1/2 szklanki awokado, obranego, bez pestki i drobno pokrojonego (opcjonalnie)
  • 1/2 szklanki sera wegańskiego, drobno pokrojonego (opcjonalnie)

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy